Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Capuchino Casero


Dal by som si kávu! Niekedy ale proste nemám chuť na klasickú presso kávu z kávovaru. Dal by som si niečo sladké, lepkavé, nie silné, proste cappuccino, alebo že by domáce " kapučíno "? Samozrejme že si nejaký prášok môžem kúpiť v obchode, ale nie, ja si chcem spraviť ten prášok sám! Ste zvedavý?

Takže nech sa páči:
Suroviny: 1 šálka sušeného mlieka plnotučného, 1 šálka čokoládového prášku / ja používam Granko /
1 šálka instantnej kávy / odporúčam Nescafé Gold, robíme pre seba nešetríme ! / ale môže byť aj bez kofeínová, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice - odporúčam, sami si ju zomeľte, 1/4 kávovej lyžičky mletého muškátového oriešku.

Postup: Všetky prísady dobre zmiešajte a dajte do vzduchotesnej nádoby, najlepšie s tmavým sklom.Príprava: Dve kávové lyžičky pripravenej zmesi zalejte vriacou vodou a zamiešajte, kým sa nerozpustí. Návštevy budú milovať Vaše tajné "kapučíno"

Je to fantastický recept a mať vlastné cappuccino doma je úžasné. Množstvá ingrediencií je možné meniť podľa chuti, či už pridáte čerstvú vanilku, alebo rôzne exotické korenia. Ja napríklad dávam viac cukru a o trocha viac škorice. Tento recept som našiel na zahraničnej stránke a publikoval už dávnejšie na irecepty.com, a tak som sa rozhodol, že ho znova publikujem, lebo fakt stojí zato.  Týmto ďakujem autorovi.
Autor receptu: The blog Comoju.


Translate