Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Rýchly koláč


Suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnčeky kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 zlatý klas /sáčok/ - známy aj pod názvom "Maizena" používa sa na prípravu pudingu., 2 vajcia, 3 polievkové lyžice oleja, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček mlieka, 500 g tvarohu, 150 g masla - nie rastlinné!, 100 g práškový cukor - podľa chuti, želatína, ovocie - či už čerstvé, alebo konzerva., 0,5 l ovocnej šťavy - prípadne aj vodu zo sirupom.



Múku, cukor, kypriaci prášok, zlatý klas, vajcia, mlieko, olej, vanilkový cukor dáme do nádoby a dobre rozmixuje. Väčší plech si vymastíme a vysypeme múkou. Do tohto plechu si nalejeme rozmixovanú masu.


Dáme do predom vyhriatej rúry, 200 stupňov C, a pečieme 12 až 15 min. Pre istotu pichneme do cesta špáradlo, či sa nelepí, ak nie všetko je O.K. Doba pečenia je naozaj krátka.

Medzi tým ako pečieme si pripravíme krém na potretie. Tvaroh, maslo a práškový cukor dobre rozmiešame.


Ovocie na posypanie, už je na Vás. Ja som použil žltý melón a konzervovaný ananás.

Vhodné sú tak isto banány, čerešne, višňa, maliny, prípadne aj zmesi ovocia z konzervy.





Cesto po vychladnutí, natrieme tvarohovou zmesou a na vrchu dáme pripravené ovocie.


Zo želatiny, ovocnej šťavy - prípadne sirupovej vody,  4 polievkových lyžíc kryštálového cukru si pripravíme podľa návodu na obale želatinu, ktorou po čiastočnom vychladnutí polejeme koláč na plechu a dáme do chladničky stuhnúť.

Celý tento koláč sa dá stihnúť do pol hodiny, takže z toho vyplýva aj názov dezertu - Rýchly koláč.  Ideálne pre nečakaných hostí z deťmi, alebo keď sa nám nechce nič vymýšľať.


Dobrú chuť praje Gabriel

Translate