Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Losos na grile.



Kedže bolo tak pekne, tak aj ja som griloval. Lososa. Skvelá to ryba. Takže, čo budeme potrebovať. Losos filety cca. 2 kg
Sójová omáčka - tmavá 8 pol. lyžíc
Slnečnicový olej 5 pol. lyžíc
Hnedý cukor 5 pol. lyžíc
Citrón 2 ks - šťava
Kôpor, medovka Soľ, čierne korenie.
Z hore uvedených surovín si pripravíme omáčku, hlavne dobre premiešame. Kôpor a medovku dobre nasekáme a hlavne nešetríme množstvom.

Použite, namiesto obvyklého bieleho korenia ktoré sa hodí na ryby, čierne. Tak isto som použil namiesto olivového oleja, slnečnicový olej. Má vyšší bod prepálenia a pre mňa, v tomto prípade, viac vyhovuje. Lososa začneme pripravovať o deň skôr. Nachystáme si plech na pečenie, doň položíme pláty lososa. Dobre v masírujeme pripravenú omáčku. Používam plech na pečenie, lebo mi omáčka netečie všade.

Potom zabalím do alobalu, prípadne ešte do potravinárskej fólie a dám do chladničky, do ďalšieho dňa. Nech sa pekne marinuje! Na ďalší deň už len grilujeme. Ja som tentokrát použil plochý gril.


Grilujeme cca. 10-12 minút z každej strany, podľa hrúbky filety a výkonnosti grilu. Takto pripravený losos má úžasnú chuť. K lososu sa hodí grilovaný baklažán a cuketka.

Pokiaľ ich budete grilovať treba ich pokvapkať na každej strane olejom, vylepší im to chuť! Ako prílohu podávajte opečené zemiaky, prípadne iba rukolu alebo ja som pripravil aj zeleninový šalát. Dobrú chuť praje Gabriel

Translate