Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Pekanové kocky


Asi pred dvoma týždňami som pre rodinu pripravoval koláč z pekanovými orechami. A teraz ho ponúkam Vám! 
Tieto "Pekanové kocky" musíte naozaj ochutnať. Sú vynikajúce! Ono sú trošku tvrdšie, lebo v koláči sa počas pečenia skaramelizuje dosť veľké množstvo cukru. Ale to je to o čo nám ide pre dokonalý výsledný efekt. 

Vaše návštevy budú koláčik milovať, keď im samozrejme niečo necháte :-)
A možno ich zaradíte do vášho zoznamu "vianočné pečivo".


Čo budeme potrebovať.

Cesto: 
200 g hnedý cukor
250 g maslo
400 g hladká múka

Plnka: 
125 g masla
250 g hnedý cukor
1/3 šálka medu
4 polievkové lyžice šľahačky
180 g pekanové orechy 
(pekanových orechov môžete dať aj dvojnásobok, 180g pre mňa stačí :-) )



Rúru si zohrejte na 180 stupňov. Zo cukru, masla a múky si vypracujte cesto, ktoré bude sypkejšie. Na plech s vyššími okrajmi si dajte papier na pečenie až po horný okraj. Cesto rovnomerne, stláčaním, porozťahujte po celom plechu až do rohov. Dajte piecť. Treba si to dobre načasovať, lebo budeme piecť 10 minút, vyberieme a vylejeme na poloupečené cesto plnku, znížime teplotu na 160 stupňov a znova do rúry na ďalších 8 až 10 minút, to uvidíte. 

Príprava plnky: Do hrnca si dáme maslo, hnedý cukor, med, šľahačku. Privedieme do varu a varíme maximálne 1 minútu. Odstavíme. Pridáme nahrubo nasekané pekanové orechy, dobre premiešame a touto plnkou polejeme poloupečené cesto a šup do rúry.







Koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom ho dáme schladiť do chladničky. V tejto ročnej dobe, to ja, dávam rovno z rúry na balkón vychladnúť, tam je momentálne tak 8 stupňov :-) Hotovo.
Rozkrájame na kocky alebo tyčinky. Dobrú chuť.



Zdroj receptu: gourmet.com



Translate