Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Avokádo s Mascarpone alebo "Avokádové Pesto"


Ja viem, Pesto to nie je ale ako to pomenovať? Avokádovo-mascarponový dip, omáčka, krém, možno "avokádové niečo"

Už viem, bude to poetické "AVOCADO MASCARPONE DREAM CREAM".

Každopádne je to prekvapujúco veľmi chutné a pokiaľ máte doma avokádo, tak určite hodné vyskúšania.

Vzniklo to takto: Pozerám do chladničky čo na večeru? Vidím dva kusy avokáda, zbytok mascarpone, nejaký cesnak a z okna na mňa pozerá tymián, ktorý sa už rozrastá divoko do všetkých strán. Rozhodnuté, bude "AVOCADO MASCARPONE DREAM CREAM" s cestovinami, v mojom prípade to boli špecle.

Čo budeme potrebovať:
avokádo 2 ks
cesnak 25 g (cca. 3 ks)
čerstvý tymián (za hrsť)
mascarpone cca. 100 g
citrón 1 kávová lyžička
morská soľ
horčičné semiačka 1/4 polievkovej lyžičky
olivový olej (troška)


Postup: V mažiari rozdrvíme horčičné semiačka, soľ, cesnak v troške olivového oleja a citrónovej šťave. Na jemno nasekáme čerstvý tymián. Avokádo očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Teraz všetky ingrediencie zmiešame vo väčšej nádobe spolu s mascararpone. Hotovo.

Už to len dáte na čerstvo uvarené cestoviny, ako klasické Pesto a máte parádne dobrú večeru! Jednoduché, rýchle. Na ďalší deň som si to natrel len tak na toastový chlieb opečený na masle na panvici. Paráda.


Pokiaľ to chcete skladovať tak v užšej nádobe a povrch treba zaliať jemnou vrstvou olivového oleja, nech neprichádza k oxidácií. Bez toho by vám to začalo hnednúť, čo samozrejme až tak nevadí ale vizuálny efekt sa kazí. Dlho by som to ale určite neskladoval!

Translate