Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Šošovicovo limetkovo medová nátierka.



Prišiel mi, na ochutnávku, slovenský ochutený med "Vitamed". A to v troch príchutiach: brusnicový, limetkový a černicový. Potešil som sa. Tie ovocné šťavy v mede jemne ovplyvňujú jeho výslednú chuť a zároveň dodávajú nový rozmer. Sú skvelé a rozhodne stoja za vyskúšanie! Napríklad mňa, hneď po ochutnaní limetkového medu, napadla nátierka, ktorú som už niekoľko rokov nejedol. Ihneď som vedel, že tento ochutený med by ju skvelo doplnil.


A tak som ju svojej rodine pripravil k degustácii. Mala úspech. Predsa len nátierky zo šošovice a medu nerobíme bežne. Mojej staršej dcére veľmi chutil brusnicový med. Sľúbil som jej, že najbližšie vymyslím niečo s touto príchuťou. Takže nezabudnite sem nazrieť aj nabudúce, čo je nové. 
A teraz nech sa páči recept s limetkovým medom. 

Suroviny: 

100 g lúpanej polenej šošovice
3 a pol polievkové lyžice vlašských orechov
2 polievkové lyžice strúhaného kokosu
3 polievkové lyžice limetkového medu
1 polievková lyžica masla
plátky toustového chleba


Postup:

Šošovicu uvaríme ( cca. 8 minút ) a necháme vychladnúť v sitku. Dáme do pulzného mixéra a pridáme orechy, kokos, uvarenú šošovicu. Rozmixujeme. Doplníme limetkový med a dobre premiešame. Z toastového chlebu s pripravíme trojuholníky, ktoré opečieme na panvici s rozpusteným maslom. Pripravenú nátierku natrieme, v hrubšej vrstve, na chlebové trojuholníky. Môžeme ozdobiť lístkami čerstvej medovky. Najlepšia je nátierka podávaná na ešte teplé kúsky opečeného chleba.


#VitaMed

Translate