Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Ako si spraviť domáce müsli


Na internete nájdete množstvo receptov, návodov ako pripraviť domáce müsli. Každý ich pripravuje ináč. A na jednom blogu som našiel vetu: "Když se kouknu k jiným blogerům, dělají všichni domácí müsli" A tak som si ich pripravil aj ja!. A tie moje sú jednoznačne najlepšie :-) Príprava müsli je jednoduchá a výsledok je úžasný. Tak poďme na to. Recept na  "domáce zapekané müsli" s lieskovými orieškami, javorovým sirupom a čokoládou.





Čo budeme potrebovať:
500 g ovsených vločiek
1 čajová lyžička soli (zarovnaná)
30 g masla
100 g lieskových orieškov
4 polievkové lyžice slnečnicového oleja (nie že dá niekto olivový)
100 g čokolády na varenie (vyšší obsah kakaa nie je na škodu)
5 polievkových lyžíc hnedého trstinového cukru (dobrý je aj hroznový)
60 g medu
130 g javorového sirupu (kto nemá nech dá len 190 g medu ale potom treba pridať aj 1 čajovú lyžicu mletej škorice, na chuť)


Postup: Do pekáču (samozrejmosťou je teflónová úprava), kto nemá treba dať papier na pečenie, dáme ovsené vločky. Na nej vylejeme rozpustené maslo a postupne všetky ingrediencie. Dobre premiešame, nech nám vznikne lepkavá hmota. Netreba sa až tak držať receptu, suroviny si popridávajte podľa chuti. Ja som napríklad pri poslednom pečení pridal aj zbytok z otvoreného vrecka sušeného tropického ovocia. Fantázií a chuti sa medze nekladú. Trúbu si zahrejeme na 150 stupňov. A dáme piecť na 30 minút. V receptoch sa uvádza že pečieme od 20 minút až po niečo okolo hodiny. Tých 30 minút pečenie je ideálne, aspoň mne to tak vyhovuje. Počas pečenie premiešame, cca 5-6 krát, nech sa nám to nepripáli a čokoláda sa nám pekne premieša z ovsenými vločkami. Potom vyberieme pekáč a necháme vychladnúť. Masa sa nám spojí a budeme ju musieť jemne rozdrviť aby sme dostali požadovanú formu zapekaných müsli.

Tieto müsli si určite obľúbite a budete ich robiť často.

P.S. Ako som písal netreba sa držať receptu, dajte tam to, na čo máte chuť. Niekto dáva aj jablčné pyré a videl som recept už aj s hruškovým. Samozrejme pri tejto forme sa skracuje trvanlivosť na cca týždeň. Ono v podstate s tou trvanlivosťou, je to jedno. Aj tak vám toľko nevydržia, zjedia sa!

Prajem úspešnú prípravu receptu - "Zapekané müsli"

+iGurman.com



A mimochodom, ďakujem za inšpiráciu na müsli: Sáši blog

Translate