Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Schwarzwaldská torta



A znova bol víkend. A opäť som sa rozhodol pre dezert na nedeľu. Potreboval som niečo rýchle a hlavne "výživné". Minule som skúšal karamelový koláč a teraz som sa rozhodol, že navštívim blog "Germa varí". Od tejto pani som už robil jeden koláč a bol som s ním veľmi spokojný. Takže tento víkend to bola Schwarzwaldská torta. Môžem povedať je skvelá. Pokiaľ ste zvedaví na fotografie a drobné vylepšenie, tak nech sa páči.

Pokiaľ si piškótové cesto kúpite v obchode už hotové tak tortu máte naozaj hotovú za pár minút. Ja som si samozrejme musel piškótové cesto spraviť sám.
Moje piškótové cesto len tak v skratke: 6 žltkov, 8  bielkov, 6 polievkových lyžíc polohrubej múky, pol sáčku prášku do pečiva, štipka sody bicarbony, štipka soli, 5 polievkových lyžíc teplej vody, 2 polievkové lyžice kakaa, 7 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
sáčok vanilkového cukru. Múku postupne a zľahka sypem do vyšľahaných bielkov a potom zmiešavam so zmesou so žltkami. Takto robím piškótové cesto ja. A je dobré. Ale spä k Schwarzwaldskej torte. Na recepte, až na drobnú výnimku, som nič nemenil, len do krému, do dvoch šľahačiek som pridal ešte jednu kyslú smotanu aby bola

chuť jemne delikátna. Torta bola úžasná najmä na druhý deň, keď postála v chladničke. Schwarzwaldská torta je fakt dosť kalorická, ale však deti to vybehajú a my dospelí si nájdeme nejaký spôsob odbúrania kalórií.


Spodný korpus som natrel iba Nutellou, nech je postupnosť pomaly rozplývajúcich sa chutí :-)
Tortu môžem len odporučiť a recept z blogu "Germa varí" na Schwarzwaldskú tortu nájdete tu.
Ďakujem autorovi receptu za príjemný gurmánsky zážitok.



Gabriel

Translate