Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Šťavnaté kura v sáčku



V poslednej dobe som videl na televíznych reklamách šťavnaté kura v sáčku. Tento spôsob prípravy jedál sa dosť rozmáha, ale nie je nový. Pamätám sa, že už moja babka pred 15 rokmi takto pripravovala "kura v sáčku". Kedže z času na čas aj ja takýmto spôsobom varím, tak som pre Vás pripravil pár fotografií z tohto "sáčkového varenia". Ja som robil kuracie stehná.

Týmto spôsobom je možné pripravovať nielen kura, ale aj rybu, zajaca, zeleninu a všeličo iné. Môžete si samozrejme ešte spôsob prípravy zjednodušiť a urýchliť tým že si kúpite rovno hotovú zmes od známeho výrobcu - Šťavnaté kura. Alebo si spravíte vlastnú zmes korenia a zeleniny, ktorú použijete. Sáčky na pečenie si kúpite v nejakom hypermarkete za cenu okolo 1,70€ , čo nie je až tak veľa.

Ja som si pripravil soľ, petržlenovú vňať, čierne korenie, červenú papriku sladkú, zázvor, cesnak, medovku, cibuľku, olivový olej, šampiňóny. Bylinky, korenie, soľ, cesnak si rozdrvíte v mažiari.






Všetko to naukladáte do sáčku, pridáte mäso a necháte marinovať. A aby som nezabudol ja ešte pridávam do sáčku aj cca 0,5 až 1 dcl vody.



Potom už len hodíte do trúby cca.180-190 stupňov. Pečieme cca. 1 hodinu podľa množstva mäsa. To už uvidíte.


Ja som mal v kuracích stehnách cca. 1,3 Kg. Pokiaľ chcete mať kurča trocha chrumkavejšie tak pri konci pečenia prepichneme na pár miestach.



Skúste aj vy "kura v sáčku"!


Translate