Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Tyčinky z lístkového cesta



Takéto slané tyčinky, nemusia byť iba slané, sú veľmi obľúbené na rôzne party a popoludňajšie stretnutia. Ideálne keď ich prinesiete na návštevu ku známym, kde ste pozvaný. Alebo naopak, pripravíte ich pre tých, čo ku vám prídu! :-) Pripravujú sa z lístkového cesta a kto chce si nemusí cesto ani pripravovať, rovno ho kúpi v nejakom supermarkete. Postup, príprava je priam expresná a zvládne je naozaj každý. A výsledok? Všetkým chutí.

Napríklad ja som naposledy pripravoval pre návštevu 3 druhy. Vidíte ich na obrázku.



1. olivový olej, niva, medvedí cesnak, trocha čerstvej bazalky, bielok na potretie a Pecorino na posypanie

2. olivový olej, paradajkový pretlak, troch šunky na kocky, čierne korenie, soľ, cibuľka na jemné kocky, Pecorino a korenie na pizzu, taktiež ním posypeme aj tyčinky

3. sladké - javorové želé (kúpite tu), gaštanové pyré, bielok na potretie a cukor na posypanie tyčiniek

Tyčinky ja potieram len bielkom.

Postup:

Cesto rozložíme alebo rozvaľkáme na tenšiu vrstvu, potrieme olivovým olejom a  nasypeme nami zvolené ingrediencie. Odtrhneme si štvorec potravinárskej fólie, priložíme na cesto a "pobúchame", zatlačíme suroviny do cesta. Zrolujeme do tvaru tyčinky, dáme na plech, potrieme bielkom (kto chce aj žĺtkom) posypeme korením alebo syrom, keď robíme sladké tak cukrom. Hotovo dáme piecť na 200 stupňov a pečieme niečo cez 20 minút. Treba to ale sledovať, nech sa nám nepripečú!

Zdroj inšpirácie pre "Tyčinky z lístkového cesta" bolo toto skvelé video.

Translate