Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Korenie na krkovičku


Krkovička je veľmi vďačné mäso na pečenie. Keď mi má prísť na návštevu viac ľudí, tak je ideálne kúpiť nejaký 2,5 kg až 3 kg kúsok a všetkým sa ujde pekná porcia. Stačí len okoreniť a dať piecť. Ja väčšinou, podľa veľkosti, dávam piecť 20 minút/220 stupňov (odkryté), 2 hodiny/160 stupňov (zakryté), 
20 minút/190 stupňov (odkryté). Po tejto dobe sa mäso rozpadáva. Nemusí to ale vyhovovať každému. 

Samozrejmosťou je občasné "podlievanie" výpekom. Aby som nezabudol, po prvom 20 minútovom pečení podlejem vývarom. Keď nemáte dajte do nádoby 4 bobkové listy, 6 ks nového korenia 
a 1/3 hrste sušenej bylinky 
Ligurček lekársky - ľudovo nazývaného aj "magi" alebo "vegeta".


Zmes korenia mením. Ale na požiadanie pripravím zmes korenia "ako minule :-)" A táto kombinácia korenitej zmesi sa objavuje v požiadavkách dosť často. Tak vám ju ponúkam. 
Vyskúšajte ju aj vy!


Čo budeme potrebovať: 
5 strúčikov cesnaku
celá rasca
zelené korenie
horčičné semiačka
morská soľ
sušené kuriatka
rozmarín
šalvia (na obrázku je sušená)
med
olivový olej
citrónová kôra

Množstvá na obrázku sú prispôsobené na cca 2,5 kg kus bravčovej krkovičky. Všetky ingrediencie roztlačíme v mažiari, alebo ich rozdrvíme ponorným mixérom - to ale chvíľku trvá a výsledok nie je až tak ideálny. Samozrejme závisí od výkonnosti vášho ponorného mixéru.

A čo vy, aká je vaša obľúbená kombinácia korenia na bravčovú krkovičku, alebo aké korenie by nemalo chýbať v zmesi na pečenie?

Translate