Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Upečme si "ušiačika"


Dnes som sa rozhodol piecť "ušiačika". Na blogu "Kuchár len tak z pasie...", mimochodom jeden z najlepších SK kulinárskych blogov ktoré poznám, som si dávnejšie všimol tento recept na zajačie mäso. Povedal som si, že sa k tomu receptu ešte vrátim. "Ušiačika" už mám, tak som to dnes vyskúšal a tu je výsledok.

Mäso som osolil, okorenil a podľa receptu potrel "dijonskou" horčicou, ale jemnejšou vrstvou a odložil na dve hodiny do chladničky.

Potom som ho na plechu vložil do predom vyhriatej rúry a po 15-tich minútach polial  roztopeným maslom s bylinkami. Pridal som ešte k mrazenej provensálskej zmesi byliniek trocha nasekanej petržlenovej vňate.










Ako som povedal, celou touto zmesou som polial zajaca a často podlieval výpekom do ktorého som pridal ešte asi 1dcl vody. Na koniec som ešte pridal 0,5 dcl Fernetu a piekol ešte asi 5 minút. Neflamboval som. Možno nabudúce. Ale zato som celý výpek z plechu zlial na panvicu a pridal cca. 1,5 dcl šľahačky, priviedol do varu, nech to trocha zhustne. Získal som takto vynikajúcu omáčku.


Ako prílohu som použil klasickú parenú knedľu, hodila sa. Pravdou je, že som nemal doma zemiaky a nechcelo sa my ísť von ich kúpiť.



Zajac bol skvelý a všetkým chutilo. Trošku som si ho síce podľa potreby prispôsobil, ale základom je pôvodný recept, ktorý nájdete tu. A samozrejme aj presné ingrediencie. Dobrú chuť.


Určite opäť zas zájdem k "Absikovi & Palome" pre ďalšiu inspiráciu.


Gabriel

Translate