Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Cibuľový koláč "Francúzska pizza"


Spomenul som si na jednu reláciu, "áno šéfe", na jeden konkrétny cibuľový koláč, ktorý pripravoval ZDENĚK POHLREICH a už vtedy som ho chcel vyskúšať. Dostal som sa k nemu až teraz. A pripravil som ho pre rodinu. Zožal som pochvalu! Vyskúšajte ho pripraviť aj Vy, a uvidíte. Na prípravu potrebujeme najprv  cesto na pizzu, klasický jednoduchý recept, robil som ho z pol kila múky, nech máte predstavu o objeme.


Alebo si ho kúpite už rovno v sáčku. Vypracujeme, plech potrieme olejom a cesto tam vložíme a prstami porozťahujeme do strán, nech je pekne na celej ploche.


Ďalej si nachystáme 4 cibule nakrájané na krúžky, hlavičku cesnaku /menšiu/, 10-15dkg slaniny, ja som použil oravskú, čierne korenie a soľ, a ešte crème fraîche čo je zakysaná šľahačka 30%, dá sa kúpiť v hypermarketoch, je dosť hustá tak nebuďte  prekvapený. Keďže som sa počas pečenia rozhodol spraviť tento pokrm na väčší plech, tak som ešte pridal klasickú kyslú smotanu. Ono crème fraîche treba aj tak trocha "štrajchnúť" či už tou smotanou alebo trochou mlieka, kvôli konzistencií.


Slaninku si trocha popražíme na panvici a pridáme kolieska cibule, jemne opečieme.


Crème fraîche si rozmiešame s cesnakom, na jemné kocky, v mojom prípade kyslou smotanou, soľou a čiernym korením. Rozotrieme na cesto a pridáme slaninku a cibuľu.











Plech dáme do trúby cca 220 stupňov na 15-18 minút, to uvidíte a posúdite, či si to necháte troška pripiecť alebo nie. Pre tých čo by chceli aj video-recept na Cibuľový koláč "Francúzska pizza" nech sa páči.




Prajem dobrú chuť.
igurman.com

Translate