Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Medvedie labky


Hľadáte skvelý recept na "Medvedie labky" ? Tak už nehľadajte, práve ste ho našli! :-)
Ale naozaj, tieto chutia vynikajúco.

Čo budeme potrebovať:

250 g Hera maslová
300 g hladkej múky
150 g práškový cukor
40 g kakao
1 vajce
120 g vlašských orechov (nasekané)
práškový cukor na obalenie
1 skoro celá kávová lyžička zmesi drveného korenia /škorica, muškátový oriešok, klinček/, alebo ich tam dajte jednotlivo rozdrvené podľa chuti.


Suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto. Pracujeme rukou, cesto bude jemnejšie a Hera sa nám bude pekne topiť a zapracovávať do cesta. Keď máme hotovo dáme do chladničky tak na 5 minút. Vyberieme a postupne vtláčame do formičiek, jemne pod okraj. Formičky netreba vymastiť. Vyklopíte bez problémov.

Pečieme 8 až 10 minút. V mojej trúbe to trvá presne 9 minút. To uvidíte. Keď sa Vám bude zdať že ešte chvíľu, tak nie, vyberte ich.

Ešte teplé vyklápajte rovno do taniera s práškovým cukrom a jemne obaľte. Hotovo, sú skvelé.
Ja medvedie labky neobaľujem vo vanilkovom cukre, zbytočne potláča skvelú chuť kakaa.

Prajem dobrú chuť!

Doplnenie:  (reakcia na komentár - TMK)

Maslo je maslo, to je jasné. Ale keď použijete v tomto recepte maslo tak získate extrémne "drolivé" pečivo. A to nemám rád :-)

A teraz k "HERA"
V dnešnej dobe sa pri výrobe "Hera "(margarínov) už používajú odlišné výrobné postupy ako kedysi (napr. interesterfikácia), pri ktorých zdraviu škodlivé trans-mastné kyseliny prakticky nevznikajú. Väčšina rastlinných tukov u nás sa už vyrába takýmto novým postupom.
Margaríny sa vyrábajú z rastlinných olejov, čiže pochádzajú z prírodných zdrojov. (TMK)v minulosti až 30% transmastných kyselín, to je pravda, dneska zmenou výroby margarínov sa pomer znížil na cca. 0,3 % a menej. Takže by som tú "HERU" v recepte až tak nezatracoval. Každopádne s vami jednoznačne súhlasím s tým že kde sa dá použiť maslo, tak ho treba jednoznačne použiť.


A nezabnite si pripraviť aj Vanilkové rožky!


recept tu.


Translate