Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

China Bistro

Suroviny: 500g vykosteného kuracieho stehna, 3 mladé cibuľky, 2 chilli papričky, alebo jedna väčšia, 3 vajcia,  6 pol.lyžíc kukuričného škrobu, olej na smaženie.
Omáčka: 2 pol.lyžice ryžového octa, 4 pol. lyžice ryžového destilátu-sladkého likéru, 3 pol. lyžice kryštálového cukru,  4 polievkové lyžice sójovej omáčky - tmavej, 1 kávová lyžica nastrúhaného zázvoru, 2 kávové lyžice kukuričného  škrobu.

Postup: Kuracie stehná pokrájame na väčšie kocky a dáme do sklenenej nádoby v ktorej sme rozmiešali kukuričný škrob a vajcia, premiešame a necháme postáť. Zatiaľ si pripravíme omáčku. V menšej nádoby dáme ryžový ocot, ryžový likér, kryštálový cukor, sójovú tmavú omáčku, nastrúhaný zázvor, kukuričný škrob a dobre premiešame. Pripravíme si  Wok, alebo inú panvicu, pridáme olej, rozpálime. Pomocou vidličky alebo inej naberačky, pridávame do Woku kúsky kuracieho stehna a pár minút smažíme. Keď je mäso už opečené, vyberieme do nádoby. Ja dávam na spodok pár servítok nech to nieje až tak mastné. Potom na panvicu pridáme na veľmi jemno nasekané chilli papričky,  opečieme a potom omáčku a 2 minuty za stáleho miešania povaríme. Pridáme osmažené kúsky mäsa a dobre premiešame a chvíľu opekáme, nakoniec pridáme nakrájané, na kolieska, cibuľky a premiešame, cibuľky musia byť polosurové. Podávame s petržlenovo-zázvorovou ryžou. Tento recept je vynikajúci a pre tých čo nemajú radi štipľavé, odporúčam pri vynechaní chilli papričiek, vynechať aj postrúhaný zázvor.

Translate