Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Husacie prsia s baklažánom a sušenými paradajkami.


Bol tu víkend. V práci som mal voľno, tak som sa rozhodol spraviť pre rodinu niečo nové k obedu. Nakupovať sa mi nechcelo ísť. Popozeral som v chladničke, čo mám nové a čo by sa zišlo minúť. Objavil som v mrazáku husacie prsia 3ks. Hovorím si super, práve máme obdobie husacích slávností. Podporme túto tradíciu. Podarilo sa, bolo to chutné, i keď trošku mastné. Škoda, že nebol sladký burčiak na zapitie.

Tento recept zámerne nepublikujem na irecepty.com, lebo ingrediencie som nevážil a pracoval som len tak "od oka". Takže čo potrebujeme: 3ks husacie prsia,  baklažány, sušené paradajky v oleji, medovku, pažítku, soľ, čierne korenie, balsamikový ocot, cibuľu, domáci vývar, paradajky.
Vývar si robím vždy sám, tentokrát to bolo z hovädzích kostí, samozrejme aj špikové, trochu masla a cibuľa. Takýto vývar sa Vám vždy zíde pri varení a vydrží pár dní. P.S. Cibuľu z vývaru vždy scedím.

Takže ako na to: Baklažány nakrájame na kolieska, nesolíme a nenechávame ich zbaviť sa vody. Opražíme ich prudko na oleji z obidvoch strán. Oni do seba vsajú dosť oleja, tak pozor na to.

Potom na tej istej panvici takisto prudko opražíme umyté a očistené husacie prsia.


Na spodok hlinenej nádoby nakrájame na kolieska paradajky.


Pridáme opečené husacie prsia.


Opečené baklažány dáme do misky, pridáme sušené paradajky, balsamikový ocot, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú medovku a pažítku, nakoniec scedenú cibuľu. Všetko dobre premiešame.


Nakoniec celú túto masu pridáme na mäso do hlinenej nádoby, zalejeme cca 250ml vývaru a dáme piecť na cca 1hod 10min.. Podľa veľkosti a množstva.


Prvú pol hodinu pečieme na 220 stupňov a potom znížime na 200. Ako príloha buď varené zemiaky alebo knedľa, prípadne len krajec chleba. Takže dobrú chuť praje Gabriel
P.S. Pravde podobne by sa hodilo k mase zeleniny pridať čerstvý kôpor, hľadal som hľadal, ale nenašiel som doma ani sušený. Keď ho náhodou budete mať tak ho použite.
P.S.2 Tie sušené paradajky, priznám sa kupujem v Kauflande pri obslužnom pulte, sú fakt skvelé. Trochu drahšie, ale stoja za to. Skúste ich.

Translate