Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Gastronomická extravagancia.



Alebo čo takto zlato na desiatu.. Viete o tom, že aj zlato môžete konzumovať? Toto lízatko je vysokým stupňom extravagancie. Lízatko "lillipop" je ochutené Champagne a obsahuje 24 karátové vločky zlata a má 28 gramov. A jeho cena je 3.75 GBP. No nekúp to! Ďalej si niečo povieme o ďalších výrobkoch so zlatom a jeho konzumácií.


Zlato má  vraj antibakteriálne účinky. Veľa ľudí si myslí, že keď je zlato ťažký kov, tak je aj toxický. Nie je to tak. Pokiaľ je z ultra - tenkých vločiek z 24 karátového zlata, tak je jeho konzumácia bezpečná. V starovekých kultúrach boli usporadúvané rôzne "zlaté obrady" pri ktorých sa z neho vyrábali elixíry, ktoré slúžili na prístup k vyššiemu stavu vedomia. V dnešnej dobe je konzumácia zlata v medicíne využívaná na zmiernenie bolestí pri artritíde a ďalších formách stuhnutia. Veľa ľudí pije minerálky s nanočasticami zlata každý deň. Len tá cena tých minerálok!  


Napríklad predáva sa pizza s polevou a zlatými vločkami. Môžete si ju kúpiť v Glasgow. V New Yorku je možné kúpiť  v reštaurácií Serendipity zmrzlinový pohár, ktorý je krásne zdobený konzumovateľným zlatom. Cena 1000 USD. Taktiež  je veľa alkoholických nápojov zo zlatými vločkami. Bolls gold, Goldschlader, Danzinger Goldwasser, taktiež sú aj džemy, vína, omáčky s čiernim korením a zlatom, saké, čokolády. Z toho vidieť, že zlato sa bežne konzumuje. V gastronómií  je zlato obľúbené hlavne na Silvestra. Už som mal príležitosť piť alkohol zo zlatom. Tieto 24 karátové vločky sú  vlastne bez chuti, ale ako dekorácia na tanier pre Vaše návštevy je úžasná a takáto návšteva sa bude určite tešiť,  keď ju pozvete znova. No prestíž je prestíž!

P.S. Aspoň vieme kam chodí Bill Gates na zmrzlinový Grand dezert.

Zdroj foto: edible.com, lol-times.blogspot.com




Translate