Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Food Revolution Day



17. mája tu máme celosvetový deň dobrého jedla nadácií Jamieho Olivera a partnerov. Je to celosvetová udalosť. ktorá si kladie za cieľ zvýšiť povedomie ľudí o význame konzumácie ozajstného jedla pre ich zdravie. V tento deň budú vyslanci (ambassador) z rôznych kútov sveta organizovať najrôznejšie akcie spojené s domácim jedlo a potravinami.

Prvý "Deň revolúcie jedla" sa konal 19. mája 2012 v počte viac než 1000 akcií a večierkov v 664 mestách z 62 krajín sveta.

Celá táto akcia sa nesie v znamení hesla:


Kvalitné jedlo je dôležitejšie ako množstvo ktoré jete. Dobré jedlo ovplyvňuje aj vašu náladu a radosť zo života. Naučte sa s rozvahou pristupovať ku výžive, lebo ako sa hovorí všetko sa vám raz vráti!


Foto: +Jamie Oliver

Ako hovorí Jamie Oliver: I believe big change happens when lots of people get involved." Jamie Oliver on the Food Revolution and Food Revolution Day on May 17.



"Food Revolution Day" ale kľudne môžete osláviť aj u vás doma. Stačí keď si v tento deň (ale nie len tento) pripravíte nejaké skvelé domáce, poctivé  jedlo a vychutnáte si ho v kruhu rodiny alebo známych.
Žiadne ohriatie v mikrovlnke :-)

Bližšie info nájdete na týchto stránkach




ambasádor pre Slovenskú republiku
Bratislava - Food Revolution Day 2013 / Slovakia
začiatok 17. mája o 9:00 hod.
(Ambassador: Janica Lacova, Ivan Kraszko) info tu

Žiar nad hronom - Povstanie dmáceho jedla ‌
začiatok 18. mája o 15:00 hod. ‌
Klub´84 & Farmarske potraviny info tu

Pokiaľ chystáte aj vy nejakú akciu spojenú s "Food Revolution Day" tak mi napíšte, alebo sa o nej zmieňte v komentároch!

P.S. A hlavne zdieľajte nech sa to šíri do sveta!

Translate