Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Recept na kura


Nedávno som mal rozhovor s mojim známym a ten mi hovorí: Daj mi nejaký "recept na kura"! Tak som mu začal diktovať čo ma prvé napadlo. Hovorí mi: To si nezapamätám. Niečo jednoduchšie by tam nebolo? A tak hovorím ďalší recept. On on na to: Citrónové pivo doma nemám. Tak som mu odpovedal: Vieš čo o pár dní pozri na blog a ja tam hodím nejaký chutný výber kuracích receptov, z toho si určite vyberieš!

Takže tu je ten ponúkaný výber na "kuracie recepty". Určite si vyberie nie len on, ale aj vy. Niečo z tohto zoznamu určite vyskúšajte!

Hneď na prvom obrázku vidíte "Pivové" kuriatko 


Šťavnaté kura v sáčku

Tento spôsob prípravy jedál sa dosť rozmáha, ale nie je nový. Pamätám sa, že už moja babka pred 15 rokmi takto pripravovala "kura v sáčku".



Plnené kura+plnky do kuraťa
Plnené kura je pre mňa úplná delikatesa. Naučil som sa ho robiť od mojej starej mamy. Všetci ho majú radi. Aj moje návštevy sa na neho vždy tešia. Pripravujem ho ale len občas, je to "piplačka". Veľa rodín robí kura len tak, že ho nasolia, okorenia a hodia do trúby. (dá sa aj ináč!)
Recepty na "Plnky do kurčaťa" zasa tu: http://www.igurman.com/2008/09/plnky-do-kurcata_6236.html



Kurací hamburger
Hotové mäso na grilovanie si môžeme samozrejme kúpiť aj v obchode, ale nie je nad to spraviť si domáci hamburger. Tak do toho!


Pečeňové halušky 
Kto nemá rád kuraciu pečienku, nech ani ďalej tento recept nečíta, naopak ten čo pečienku miluje by určite nemal premeškať prvú príležitosť vyskúšať túto špecialitu. Tento pokrm je hodne kalorický, zasýti.  

No, čo takto nasledujúci víkend vyskúšať niektorí z týchto receptov!

Translate