Odporúčaný príspevok

Čokoládový koláč

Pečená kačica

Blížil sa víkend a ja som rozmýšľal, čo pripravím nedeľnej návšteve na obed. V mrazničke som mal kačicu a zaberala mi tam dosť miesta. Tak a voľba bola jasná. Spravím pečenú kačicu. Ale tentokrát som ju robil starým klasickým spôsobom, dlhým pečením. Možno ho poznáte.


Suroviny: Kačica /ja som mal 2,8kg/, jablko, mlieko, eukalyptový med /môže byť aj klasický/, soľ, rasca.
Kačicu dobre umyjeme a rozporcovať. Chrbát som si odložil na vývar. Dobre nasolíme a pridáme rascu. Všetko naukladáme do hlinenej nádoby, kožou hore. 


Na vrch dáme na štyri časti rozkrojené jablko. 
Prikryjeme a dáme do predom vyhriatej rúry na 130 stupňov a pečieme 4,5hod. Neodkrývame, dôverujte.  Nijako nepodlievame. Proste si to nachystáte všetko deň predtým, v nedeľu ráno vstanete o 6,30hod., hodíte to do trúby a idete ďalej spať. Potom o 9,00hod. vstanete a idete zatiaľ spraviť zemiakovú knedľu, alebo knedľu kúpite v obchode. Ja som si ju samozrejme robil.  

Pri tej knedle pozor na múku, čím menej tým lepšie. Ináč ich budete mať ťažké. Späť ku kačici. Po 4,5hod. porcie vyberieme a dáme na pekáč, bez masti. 


Takto vyzerá po 4,5 hod. pečení pri 130 stupňoch. Potrieme ju mliekom /cca. poldeci/ do ktorého sme pridali med. Ja sa musím priznať nemal som doma klasický med iba tento eukalyptový, takže tak. Rúru si zahrejeme na 210 stupňov a odkryté pečieme 15minút. Koža sa Vám spraví "do chrumkava". A mäso je excelentne jemné. A k tomu samozrejme podávame udusenú červenú kapustu. Výsledok stojí za to.

A kedže som nemal čas na dezert, tak som spravil svoj rýchly koláč! 

Dobrú chuť praje Gabriel.


2.recept na "Pečenú kačicu" rýchlym spôsobom

  nájdete tu.

Translate